Bekend van Ook te vinden op
9.2/10
10% KORTING!
Zo maak je die nonchalante messy bun!

Zodra je thuiskomt, gooi je een knot in je haar, gewoon omdat dat comfortabel is. Maar als je dan langs de spiegel loopt, ziet het er eigenlijk niet zo mooi uit. En dat terwijl de messy bun helemaal hip is… Hoe maak je nu een mooie messy bun, zodat je ook de deur uit kunt met die knot op je hoofd? Wij geven je graag wat tips om de ultieme nonchalante look te creëren!

Hoe maak je een messy knot?

Een messy knot ziet er lekker nonchalant uit, maar het kost toch wel wat werk. Je kunt een messy knot het best maken met lang haar, omdat je dan genoeg haar hebt om de knot mee te maken. Heb je dat niet, dan kun je natuurlijk altijd aan de slag met onze handige clip-in extensions. Haal allereerst uit je hoofd dat alles netjes moet zitten. Het is een messy bun, dus je babyhaartjes aan de voorkant van je haar of de plukjes die net niet in je knot mee kunnen, maken de look juist compleet! Volg daarna de volgende stappen:

  • Zorg voor textuur in je haar. Heb je van nature glad haar? Stiekem zijn we daar een beetje jaloers op, maar wanneer je een messy bun wil maken, gaat dit wat lastiger. Het is daarom slim om wat meer textuur in je haar aan te brengen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een salt spray te gebruiken. Dit maakt je haar wat stugger, wat ervoor zorgt dat je bun beter blijft zitten!
  • Dan is het tijd om de knot te gaan maken. Hiervoor gebruik je je handen, voor een messy bun kun je namelijk beter geen donut gebruiken. Wanneer je een donut gebruikt, gaat het haar hier strak omheen zitten en zit het toch weer te netjes voor een messy bun. Breng je haar samen tot op de gewenste hoogte en wikkel het haar om je handen heen totdat je een knot gevormd hebt.
  • Zet vervolgens je haar vast met haarspeldjes. Doe dit op zo’n manier dat het goed blijft zitten, maar dat het niet te strak zit. Het mag lekker losjes bij een messy bun!
  • Heb jij haar op dezelfde lengte en hangen er dus automatisch geen plukjes los? Dan kun je daar altijd zelf nog voor zorgen. Wanneer de knot zit, kun je zelf een paar plukjes lostrekken.

Model_met_messy_bun

Een messy knot maken met dun haar

Heb jij heel dun haar, en wil het maken van een messy knot maar niet lukken? Niet getreurd, ook met heel dun haar is het mogelijk om een messy knot te maken. Je kunt natuurlijk toch gebruik maken van een donut en je haar hier losjes overheen draperen, maar let er wel op dat het niet te strak wordt en dat je natuurlijk geen stukjes van de donut meer ziet, dat is namelijk niet zo mooi. De ideale oplossing voor als je graag een messy knot wil maken terwijl je dun haar hebt, is om gebruik te maken van knot extensions! Deze handige extensions kun je makkelijk in en uit je haar halen en zijn ook in jouw haarkleur verkrijgbaar. Niemand zal zien dat je knot extensions draagt terwijl jouw nonchalante messy bun wel opvalt!

Wil je op de hoogte blijven? Word lid van onze mailinglijst:
Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.