Bekend van Ook te vinden op
8.7/10
10% KORTING!
Zo krijg je piekhaar onder controle

Iedereen heeft er wel eens last van: piekende haartjes die je maar niet onder controle krijgt. Sommige vrouwen hebben overal piekhaar, terwijl anderen alleen een paar babyhaartjes hebben die niet te temmen zijn. Piekhaar laat je kapsel er meteen wat slordiger uitzien, en dat is niet altijd gewenst. Houd jij wel van de slordige, stoere look? Dan kun je je piekhaar natuurlijk gewoon rocken! Maar wil je toch liever met een iets meer verzorgd en strakker kapsel voor de dag komen? In deze blog vertellen we je hoe je jouw piekhaar en babyhaartjes onder controle kunt krijgen!

Niet afknippen

Misschien heb je na een paar ochtenden stoeien met je piekende babyhaartjes de neiging om de schaar te pakken en ze er allemaal af te knippen. Toch is dit geen goed idee! Als je de haartjes eraf knipt, zullen ze na de kortste keren namelijk alleen maar meer opvallen. De haartjes groeien snel terug en krullen nu waarschijnlijk alle kanten op, omdat ze nu nog korter zijn. En daar word je natuurlijk niet blij van. Laat de schaar dus lekker liggen, en laat je piekende babyhaartjes meegroeien met de rest van je haar. Om ervoor te zorgen dat ze wat minder opvallen, kun je de haartjes wel verbergen. We zullen je nu uitleggen hoe je dat doet.

Piekhaar nat maken

Als eerste maak je de piekende babyhaartjes goed nat. Hier hoef je je haar echt niet elke keer voor te wassen, je kunt ook gewoon je vingers of een plantenspuit met water gebruiken. Zorg er wel voor dat de haartjes goed nat zijn, van de wortel tot de punt. Als je haren goed nat zijn, kun je ze namelijk veel makkelijker stylen. 

Föhnen

Vervolgens is het tijd om aan de slag te gaan met de föhn. Je houdt de haren goed vast met twee vingers en zet de föhn voorzichtig op het plukje haar. Let er hierbij goed op dat babyhaartjes snel kunnen verbranden. Wissel elke paar seconden tussen warme en koude lucht om dit te voorkomen. Daarnaast is het niet heel prettig voor je vingers om de warme lucht uit de föhn hier rechtstreeks op te laten blazen. Daarom kun je ook een fijne, hittebestendige kam gebruiken om je vingers niet te verbranden. Belangrijk is ook dat je de haartjes in de goede richting vasthoudt, net een stukje van je hoofd. Zo zullen de haartjes namelijk meteen in de goede richting blijven staan.

Spray geen haarlak in je haren

Ziet je kapsel er meteen een stuk beter uit? Dan wil je je kapsel vanzelfsprekend zo goed mogelijk fixeren. Misschien heb je de neiging om er een flinke hoeveelheid haarlak in te spuiten, maar dit geeft niet het mooiste effect. Als je haarlak in je haren sprayt, kan het geheel er namelijk meteen vies uit gaan zien. Het lijkt dan of er een vette laag over je haar ligt en alsof je je haar te lang niet hebt gewassen.

Tandenborstel of mascaraborsteltje

Je mag je haarlak best uit de kast pakken, maar gebruik dit product dan wel op de juiste manier. Spray de haarlak niet direct in je haren, maar gebruik liever een oude tandenborstel die je toch niet meer gebruikt of een los mascaraborsteltje. Deze losse mascaraborsteltjes kun je meestal gewoon kopen bij de drogist. Spray een klein beetje haarlak op de tandenborstel of het mascaraborsteltje en ga hiermee over je haartjes die getemd moeten worden. Je zult meteen merken dat ze perfect op hun plaats blijven zitten, en dat zonder een vette look! Spray de haarlak dus nooit direct op je haren, maar gebruik iets om het product rustig mee te verdelen. Als je liever geen haarlak gebruikt, kun je ook een styling crème gebruiken. Om je kapsel helemaal af te maken kun je natuurlijk nog hairextensions bevestigen in je haar. Hiermee creëer je makkelijk meer volume in je haar. Gebruik voor je extensions wel altijd de juiste verzorgingsmiddelen om de kwaliteit te behouden. 

Wil je op de hoogte blijven? Word lid van onze mailinglijst:
Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.