Bekend van Ook te vinden op
8.8/10
10% KORTING!
Zo houd je jouw clip-in extensions lang mooi

Mooi, lang, glanzend en gezond haar. Dat willen we allemaal wel! Met clip-in extensions maak je heel gemakkelijk een volle haarcoupe. Heb jij clip-in extensions en wil je weten hoe je hier zo lang mogelijk plezier van hebt? In dit artikel leggen we uit hoe je deze lang mooi houdt en kunt verzorgen. 

Algemene tips voor het mooi houden van jouw extensions

Of je nu 100% human hair extensions hebt of synthetische, er zijn een aantal universele tips die ervoor zorgen dat jouw clip-in extensions lang mooi blijven. Hierbij de do’s en don’ts:

DO’S:

  • Borstel altijd het haar uit, bij voorkeur minimaal twee keer per dag. Zo voorkom je klitten die je er niet meer uit krijgt. Begin bij de punten en werk zo stapsgewijs naar boven toe.
  • Doe jouw clip-in extensions altijd uit voordat je gaat slapen. Hoewel het verleidelijk is om gewoon in bed te ploffen is het beter voor jouw clip-ins als je ze uit je haar haalt om klitten te voorkomen.
  • Was jouw clip-ins alleen als het nodig is, met fruitzuur- en sulfaatvrije shampoo en conditioner.

DONT’S:

  • Borstel jouw clip-in extensions niet te ruw of als ze nat zijn! Het beste is om deze te borstelen als de extensions droog zijn, hierdoor blijven jouw extensions zijdezacht aanvoelen.
  • Was jouw clip-ins niet als je ze nog in hebt! Hierdoor wordt er veel ‘getrokken’ aan jouw echte haar en kun je jouw natuurlijke haar beschadigen. Het is daarom echt aan te raden om de extensions te wassen als je ze niet in hebt (zeker in het geval van synthetische clip-ins).
  • Ga niet meteen na het wassen jouw extensions föhnen en stylen. Wacht eerst 10 minuten voordat je hiermee aan de slag gaat. Hierdoor krijgen jouw extensions de rust om even bij te komen van alle warmte. (Let op, synthetische extensions kunnen niet geföhnd, gestyled of gekruld worden!) Dit voorkomt ook dat jouw haar gedurende de dag inzakt. 

Clip-in extensions gemaakt van echt haar mooi houden

Human hair clip-in extensions zijn heel populair om een vol kapsel mee te creëren. Heb je eenmaal een set clip-in extensions aangeschaft, dan wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Dit doe je door jouw extensions vooral goed te verzorgen met speciale verzorgingsproducten. Breng na het wassen bijvoorbeeld regelmatig een haarmasker aan om het haar te voeden. Spoel het goed uit, en gebruik een haarserum om je lange lokken lang mooi te houden. Ben je van plan om regelmatig je extensions te stylen? Gebruik dan een UV-beschermende shine spray om je extensions glanzend en gezond te houden.

Synthetische clip-in extensions in goede conditie houden

Clip-in extensions gemaakt van synthetisch haar werken net wat anders dan clip-ins van human hair. Synthetische clip-in extensions houd je mooi door ze vooral niet (!) te verven, want hier kunnen synthetische clip-ins erg slecht tegen. Je houdt ze ook mooi door ze niet te krullen, föhnen of stijlen met stylingapparaten. Synthetisch haar bezit namelijk niet de haarolie die wel in natuurlijk haar aanwezig is, dus het haar kan zichzelf niet ‘herstellen’ zoals echt haar dat wel kan. Ook is het aan te raden om niet te veel stylingproducten te gebruiken, want het haar kan hierdoor aan elkaar gaan plakken. Gebruik dus met mate stylingproducten en was deze extensions alleen als het echt nodig is. Hierdoor houd je ze in goede conditie. Ook regelmatig borstelen en jouw extensions goed verzorgen helpt om de clip-in extensions mooi te houden.

Heb je nog vragen? Mail ons!

Wil je meer weten over de verzorging van jouw extensions? Dan kun je ons altijd mailen of bellen! Wij helpen je graag om jouw clip-in extensions in topconditie te houden!

Wil je op de hoogte blijven? Word lid van onze mailinglijst:
Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.