Bekend van Ook te vinden op
10% KORTING!
Zo houd je je extensions mooi in de zomer

Wie is er niet gek op de zomer? De warme temperaturen, gezellige terrasjes met vrienden en de vakantie die er wellicht aan zit te komen. Juist in de zomer is het extra belangrijk dat je jouw haar en extensions goed verzorgt. In dit artikel lees je hoe je jouw extensions mooi houdt tijdens de zomermaanden.

Zwemmen met clip-in of wire hair extensions

Wie aan zomer denkt, denkt aan zwemmen! Maar kan dat eigenlijk wel wanneer je extensions hebt? Wanneer je clip-in of wire hair extensions hebt, is het slim om ze uit je haar te halen wanneer je gaat zwemmen. Doe je dit niet, dan kunnen ze daardoor namelijk erg gaan pluizen en klitten. En het is een kleine moeite toch? Dat wordt natuurlijk anders wanneer je extensions hebt die je er niet zomaar uit kan halen, zoals bij weft, tape of keratine extensions. Daarvoor kun je weer andere tips 

toepassen om ze mooi te houden. Het is het beste om je extensions niet nat te maken, dus wanneer je clip-in of wire extensions hebt, kun je deze het best uit je haar halen voordat je gaat zwemmen. Wanneer je permanente extensions hebt gaat dat natuurlijk niet. Bereid je extensions dan goed voor op je duik in het water. Borstel het haar goed uit, voeg beschermende olie toe en maak een strakke vlecht; alles om de extensions niet te laten klitten! Het is erg makkelijk om automatisch een knot in je haar te draaien wanneer je gaat zwemmen, maar doe dit absoluut niet; de kans op klitten is dan erg groot!

Met welke soorten extensions kun je zwemmen?

In onderstaand overzicht zie je met welke extensions je wel en niet kunt zwemmen en slapen.

  • Clip-In Extensions en Wire Extensions: zowel slapen als zwemmen wordt afgeraden als je Clip-In of Wire Extensions hebt. Het haar wordt er pluizig van en kan hier enorm door gaan klitten. Hier worden de extensions niet mooier op. Op zich is het uitdoen van deze soort extensions voor het slapen en zwemmen geen probleem, aangezien je ze zo in- en uitgedaan hebt.
  • Weft Extensions: met Weft Extensions kun je zonder problemen zwemmen. Wel is het handig om het haar vast te binden of te vlechten tijdens het zwemmen. Het is belangrijk om het haar na het zwemmen goed uit te wassen om zweet en vuil uit te wassen. Ben je van plan om te gaan zwemmen in water met chloor? Draag dan een badmuts. Chloor droogt het haar uit en zorgt ervoor dat het gaat splijten.
  • Tape Extensions: ook voor Tape Extensions geldt dat je ermee kunt zwemmen, zolang je het haar vast draagt en het na het zwemmen goed uitwast met shampoo. Dit om het te beschermen tegen chloor en zout water. Nog beter is om een badmuts te dragen tijdens het zwemmen.
  • Keratine – Wax Extensions: als je naar het strand of zwembad gaat met Keratine – Wax Extensions, draag het haar dan vast en spoel het haar na iedere zwembeurt uit. Het haar wassen is eigenlijk nog beter dan het alleen uitspoelen. Doe je dit niet, dan heb je de kans dat je haar uitdroogt of groen of oranje verkleurt. Gebruik een product met een UV-filter op het haar, aangezien haren ook bescherming nodig hebben tegen UV-licht.Hairextensions in de zomer

Zwemmen met permanente extensions

Met permanente extensions kun je wel zwemmen, maar extra verzorging is wel nodig. Voor alle extensions geldt dat het het beste is om je haar vast te binden of in te vlechten wanneer je gaat zwemmen. Het is altijd beter om een badmuts te dragen, maar we begrijpen dat dat er niet altijd even stijlvol uitziet. Toch is het het wel verstandig om dit te doen wanneer je gaat zwemmen in een zwembad met chloor. Chloor kan je extensions (en je eigen haar) namelijk beschadigen. Het droogt het haar uit, waardoor het kan gaan splijten. Na het zwemmen is het belangrijk dat je je haar goed uitwast. Wanneer je dat niet doet, dan heb je een kans dat je haar uitdroogt of zelfs verkleurt. Gebruik dan ook altijd een product met UV-filter op je haar, want ook je haar moeten beschermd worden tegen UV-straling.

Bescherm je haar tegen de zon en uv-straling

Wanneer de zon schijnt, smeren we onze huid bijna allemaal wel in. Maar bijna iedereen vergeet daarbij dat je haar ook beschermd moet worden! Gebruik dus altijd producten met een UV-bescherming als je gaat zonnen of zwemmen. Doe dit niet alleen wanneer je echt in de zon gaat liggen, maar ook wanneer je gewoon veel buiten bent in de zomer. Ga je bijvoorbeeld een citytrip doen of een dagje shoppen op een zomerse dag? Ook dan komen je haar en je extensions veel in aanraking met de zon. Tijdens het zonnen kun je het best een petje of hoed dragen. Nadat je in de zon hebt gezeten of gelopen kun je een verzorgend masker aanbrengen om je haar en extensions te laten herstellen. Er zijn bijvoorbeeld speciale maskers of shampoos beschikbaar met een UV-filter. Let overigens bij het smeren met zonnebrandcrème wel op dat het niet tegen je hairextensions aankomt. Zeker niet wanneer je blonde extensions hebt; hierdoor kunnen ze groen verkleuren!

Zonnen met je extensions in, hoe doe je dat op een goede manier?

In de zomermaanden pakken we natuurlijk het liefst ieder zonnestraaltje mee. Hou jij er ook van om uren in de zon te liggen om lekker bruin te worden en te ontspannen? Let dan wel op als je dit doet met je extensions in. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om jezelf in te smeren met zonnebrandcrème, zodat je huid goed beschermd is. Let dus ook op met blonde extensions; wanneer deze in aanraking komen met zonnebrandcrème, kunnen ze namelijk oranje of groen kleuren en dat wil niet natuurlijk niet hebben. Let daarbij ook op zonnebrandcrème op je handen; ongemerkt ga je toch vaak met je handen door je haar heen, en zonnebrandcrème kan de kleur van je extensions beïnvloeden.

Hoe verzorg je jouw extensions na het zonnen?

Borstel je hairextensions goed uit voordat je je haar gaat wassen of voordat je gaat zwemmen. Dit is belangrijk, omdat je haar dan van tevoren al klitvrij is. Kijk op het strand of bij het zwembad ook goed uit met zonnebrandcrème. Zonnebrandcrème kan ervoor zorgen dat vooral blonde kleuren oranje uitslaan. Na het zwemmen is het van belang om je haar goed te wassen. Zorg er wel altijd voor dat je haar volledig is droog voordat je gaat slapen, ga dus nooit slapen met nat haar! Laat hairextensions ook nooit drogen aan de lucht, maar droog ze met een föhn. Ga je slapen met nat haar of laat je je haar drogen aan de lucht, dan kunnen de extensions op lange termijn gaan uitvallen.

Algemene verzorging

Je wil natuurlijk dat je hairextensions zo lang mogelijk mooi blijven. Daarom is het belangrijk om ze zo goed mogelijk te verzorgen. Hier is een aantal tips om je hairextensions zo te verzorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan:

  • Het is belangrijk dat je de extensions elke dag goed borstelt. Borstel je haar echter niet als het nat is. Als je haar nat is, haal het dan uit elkaar met je vingers.
  • Als je jouw extensions wast, gebruik dan speciale shampoo en conditioner voor hairextensions. Ook is het goed om af en toe een haarmasker te gebruiken. Was je haar altijd omhoog, zodat het water van je kruin naar beneden loopt. Op deze manier blijven je extensions langer mooi. Was je haar met lauw water.
  • Droog je haar na het wassen voorzichtig, ga dus niet ruw met je handdoek wrijven. Föhn het hierna gelijk volledig droog.
  • Als je Clip-In extensions of Wire extensions hebt, bewaar ze dan in het zakje waarin ze oorspronkelijk zaten als je ze uitdoet. Stop ze hier pas in als ze goed schoon en droog zijn.

Zwem of slaap nooit met Clip-In extensions of Wire extensions in je haar. Met overige hairextensions kun je zwemmen, maar draag je haar wel altijd vast en was het na het zwemmen goed uit. Ga nooit slapen met nat haar. Gebruik bij voorkeur een product met UV-filter voor het haar tijdens het zonnen. Borstel je haar dagelijks goed uit, behalve als het nat is. Als je deze richtlijnen aanhoudt deze zomer, komt het zeker goed. Zo kun je nog lang genieten van jouw mooie hairextensions.

Wil je op de hoogte blijven? Word lid van onze mailinglijst:
Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.