Bekend van Ook te vinden op
8.7/10
10% KORTING!
Zo houd je je extensions mooi in de zomer

De zomer is hier! Hier kijk je natuurlijk al maanden naar uit. Leuke zomeroutfits zijn gekocht en de feestjes zijn gepland. Ga jij op vakantie of maak je het in eigen land leuk door tripjes naar het strand en terras te plannen? Hoe dan ook, je wil er leuk uitzien in de zomer. Daarvoor heb je misschien wel hairextensions gekocht of wil je graag extensions kopen. Maar hoe houd je ze eigenlijk mooi in de zomer wanneer er veel invloeden zijn van de zon en van water? Je leest het in dit artikel.

Zwemmen met clip-in of wire hair extensions

Wie aan zomer denkt, denkt aan zwemmen! Maar kan dat eigenlijk wel wanneer je extensions hebt? Wanneer je clip-in of wire hair extensions hebt, is het slim om ze uit je haar te halen wanneer je gaat zwemmen. Wanneer je dat niet doet, kunnen de daardoor namelijk erg gaan pluizen en klitten. Daarnaast is het net zo makkelijk om je extensions er even uit te halen, toch? Dat wordt natuurlijk anders wanneer je extensions hebt die je er niet zomaar uit kan halen, zoals bij weft, tape of keratine extensions.

Zwemmen met permanente extensions

Met permanente extensions kun je wel zwemmen, maar is extra verzorging wel nodig. Bij alle extensions geldt dat het het beste is om je haar dan vast te binden of in te vlechten wanneer je ermee gaat zwemmen. Het is altijd beter om een badmuts te dragen, maar we begrijpen dat dat er niet altijd even stijlvol uitziet. Toch is het het wel verstandig om dit te doen wanneer je gaat zwemmen in een zwembad met chloor. Chloor kan je extensions (en je eigen haar) namelijk beschadigen. Het droogt het haar uit, waardoor het kan gaan splijten. Na het zwemmen is het belangrijk dat je je haar goed uitwast. Wanneer je dat niet doet, dan heb je een kans dat je haar uitdroogt of zelfs verkleurt. Gebruik dan ook altijd een product met UV filter op je haar, want ook je haar moeten beschermd worden tegen UV straling. Dat brengt ons bij het volgende punt.

Bescherm je haar tegen de zon!

Wanneer de zon schijnt, smeren we onszelf bijna allemaal wel in. We weten dat dat belangrijk is. Maar eigenlijk vergeet bijna iedereen daarbij dat je haar ook beschermd moet worden! Gebruik dus altijd producten met een UV bescherming als je gaat zonnen of gaat zwemmen. Er zijn bijvoorbeeld speciale maskers of shampoos beschikbaar met een UV filter. Let wel goed op met zonnebrandcrème die je op je gezicht smeert, dat deze niet tegen je hairextensions aankomt. Zeker niet wanneer je blonde extensions hebt; hierdoor kunnen ze groen kleuren!

Wil je op de hoogte blijven? Word lid van onze mailinglijst:
Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.