Bekend van Ook te vinden op
10% KORTING!
Wat te doen tegen pluizige en droge extensions?

In de winter lijkt het soms wel onmogelijk om je haar op de juiste plek te houden en dan vliegt het alle kanten op. Statisch haar kan heel erg frustrerend zijn, gelukkig hebben wij een aantal tips voor je om dat statische haar en statische extensions te voorkomen.

Hoe ontstaat statisch haar?

Statisch haar ontstaat als je haar droog is en komt vaak voor bij mensen met dun en stijl haar. Voornamelijk droog haar wordt snel statisch. In de winter is de luchtvochtigheid veel lager dan in andere seizoenen. Als er wrijving ontstaat tussen twee materialen kan het zijn dat deze statisch geladen raken. Door het gebrek aan vochtigheid in je haar, vanwege de lage luchtvochtigheid, wordt statische elektriciteit een groter probleem. Wanneer er geen vocht in je haar en de lucht zit, stoot je haar zich af tegen andere materialen, vanwege de elektrische geladenheid.

Vermijd stylen en föhnen

Van het stylen en föhnen, wordt je haar ook droger en zoals we net hebben uitgelegd wordt droog haar sneller statisch. Föhnen en stylen is ook niet per definitie goed voor je extensions. Het kan geen kwaad, maar je moet je human hair extensions wel goed verzorgen als je dit dagelijks doet. Hoe je jouw natuurlijke haar kunt verzorgen lees je hieronder.

Voed je haar

Zoals we hierboven ook al schreven: droog haar wordt sneller statisch. Door dus je haar te voeden en goed te hydrateren wordt het minder droog en dan dus automatisch minder statisch. Gebruik dus een goede conditioner verdeel deze na iedere wasbeurt over de punten van je haar en laat het even intrekken, hierna kun je het uitspoelen.

 Is je haar nog steeds te droog? Gebruik dan minimaal een keer per week een haarmasker. Dit gebruik je eigenlijk hetzelfde als conditioner, maar laat je een stuk langer intrekken. Het hangt een beetje van het masker af hoe je het precies gebruikt, dus check dat even op de verpakking voordat je het op je haar smeert. Als je nóg iets extra’s zou willen doen, zou je iedere avond je haarpunten in kunnen smeren met haarolie. Bind je haar in een knotje en zet de punten vast met speldjes. Dit is ook direct een oplossing voor droog haar. Door je haar te voeden met olie wordt het minder droog. Een leuke bijkomstigheid is daarbij dat je haar ook nog eens prachtig gaat glanzen van het gebruik van voedende producten.

Let op met kammen

Het kammen van je haar is een wrijving tussen twee materialen en wrijving zorgt dus voor statisch haar. Door je haar dus te kammen of te borstelen, zal je haar makkelijker statisch worden. Er bestaan wel een hoop borstels die het ontstaan van statisch haar kunnen voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld een borstel van nylon of varkenshaar in plaats van borstels van plastic of metaal.

Haarlak werkt tegen statisch haar

Haarlak helpt enorm goed tegen het voorkomen van statisch haar. Spray wat haarlak op je kam of borstel en je zult zien dat je haar veel minder statisch wordt. Nog een handige tip: spuit wat haarlak aan de binnenkant van je muts, als je je muts dan afdoet, wordt de kans een stuk kleiner dat je haar recht overeind gaat staan.

Wat te doen tegen pluizige of statische extensions?

Pluizig haar wil niemand, en pluizige en droge extensions al helemaal niet! Van je extensions verwacht je dat ze mooi glanzend en glad blijven, maar daar moet je natuurlijk wel wat voor doen. Als je human hair extensions hebt, dan gedragen ze zich dus hetzelfde als je eigen human hair! Zo moet je ze dus ook behandelen en het liefst met wat extra aandacht. 

De oorzaak van pluizige of droge extensions

Jouw extensions hebben net wat meer verzorging en aandacht nodig dan je eigen haar. Maar waarom is dat eigenlijk? Je eigen haar zit nog vast aan een haarzakje. Elk haartje heeft een eigen haarzakje waaruit het haar gevoed wordt. Hierdoor heeft het een eigen herstellend vermogen en een natuurlijke glans. Jouw extensions zijn dan wel van human hair, maar ze hebben geen eigen haarzakje meer waaruit ze gevoed worden! Daarom moet je dit zelf doen. Hiervoor zijn speciale verzorgingsproducten ontwikkeld voor hairextensions die alle voedingsstoffen bevatten die je eigen haren uit hun eigen haarzakjes halen. Daarom zijn deze verzorgingsproducten vaak wat duurder dan normale shampoos voor je eigen haar. Kies daarbij voor verzorgingsproducten met een lage pH-waarde, dat is essentieel voor de verzorging van je extensions! Wanneer je dit niet doet, worden je extensions niet voldoende verzorgd en gevoed, waardoor ze droog worden. Wanneer het haar droog wordt, wordt het natuurlijk ook stugger. Hierdoor zet het zich eerder af tegen een andere haar, waardoor je pluishaar krijgt. 

Daarnaast vallen er bij iedereen elke dag zo’n 100 eigen haren uit, of je nu extensions in hebt of niet. Maar wanneer je extensions in hebt, kunnen je eigen uitgevallen haren in je extensions blijven hangen. Zowel in het haar van je extensions als in de tape, clips of microrings van je extensions. Doordat de losse haren daarin blijven hangen, kan je haar ook pluizig ogen. Ook kan dit voor klitten zorgen. Om dit te voorkomen kun je regelmatig met je handen controleren of er losse haren tussen zitten en deze eruit halen.

model-met-pluizig-haar

Tips om het pluizen van je extensions te voorkomen

Er zijn verschillende manieren om het pluizen van je extensions tegen te gaan. Eén ding is hierbij echt heel belangrijk en dat is goede verzorging van je extensions. Wanneer je jouw extensions extra aandacht geeft en goed verzorgt, zullen ze zeker een stuk minder snel gaan pluizen. Hiervoor hebben we de volgende tips:

  • Borstel je extensions bijvoorbeeld elke dag met een speciale extensions borstel. Ben daarbij niet bang je dat je je extensions eruit zal borstelen. Het is juist erg belangrijk om aan de hoofdhuid de extensions goed te borstelen!
  • Wanneer je je haar gaat wassen, begin dan met het smeren van conditioner in de punten van je haar en je extensions. Dit voelt misschien want onnatuurlijk, maar het zorgt ervoor dat je haar en je extensions mooi glanzend blijven. Was daarna je haar aan de hoofdhuid en spoel alles uit zoals normaal. Met het uitspelen van de shampoo komt dit meteen langs al je haren heen en wordt ook de conditioner uitgespoeld.
  • Zorg ervoor dat je haar helemaal droog is voordat je gaat slapen. Wanneer je met nat haar naar bed gaat, kunnen je extensions gaan klitten en dus pluizig worden. Heb je lange extensions, draag het dan in een losse vlecht wanneer je gaat slapen.
  • Wil je je haar föhnen, krullen of stijlen? Ook dat kan met je extensions. Zorg er dan wel voor dat je je haar eerst behandelt met een hittebeschermend product, zodat je haar en je extensions niet kunnen verbranden of beschadigen. Beschadigd haar is pluizig haar!
Wil je op de hoogte blijven? Word lid van onze mailinglijst:
Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.