Bekend van Ook te vinden op
8.7/10
10% KORTING!
Wat te doen tegen droog, statisch haar?

In de winter lijkt het soms wel onmogelijk om je haar op de juiste plek te houden en dan vliegt het alle kanten op. Statisch haar kan heel erg frustrerend zijn, gelukkig hebben wij een aantal tips voor je om dat statische haar te voorkomen.

 

Statisch haar ontstaat als je haar droog is en komt vaak voor bij mensen met dun en stijl haar. Voornamelijk droog haar wordt snel statisch. In de winter is de luchtvochtigheid veel lager dan in andere seizoenen. Als er wrijving ontstaat tussen twee materialen kan het zijn dat deze statisch geladen raken. Door het gebrek aan vochtigheid in je haar, vanwege de lage luchtvochtigheid, wordt statische elektriciteit een groter probleem. Wanneer er geen vocht in je haar en de lucht zit, stoot je haar zich af tegen andere materialen, vanwege de elektrische geladenheid.

Vermijd stylen en föhnen

Van het stylen en föhnen, wordt je haar ook droger en zoals we net hebben uitgelegd wordt droog haar sneller statisch. Föhnen en stylen is ook niet per definitie goed voor je extensions. Het kan geen kwaad, maar je moet je extensions wel goed verzorgen als je dit dagelijks wilt doen, dan is er niets aan de hand.

Voed je haar

Zoals we hierboven ook al schreven: droog haar wordt sneller statisch. Door dus je haar te voeden en goed te hydrateren wordt het minder droog en dan dus automatisch minder statisch. Gebruik dus een goede conditioner verdeel deze na iedere wasbeurt over de punten van je haar en laat het even intrekken, hierna kun je hem uitspoelen. 

 

Is je haar nog steeds te droog? Gebruik dan minimaal een keer per week een haarmasker. Dit gebruik je eigenlijk hetzelfde als conditioner, maar laat je een stuk langer intrekken. Het hangt een beetje van het masker af hoe je het precies gebruikt, dus check dat even op de verpakking voordat je het op je haar smeert. Als je nóg iets extra’s zou willen doen, zou je iedere avond je haarpunten in kunnen smeren met haarolie. Bind je haar in een knotje en zet de punten vast met speldjes. Op die manier komt er geen vettigheid in je gezicht of op je kussen.

 

Wat we hierboven schrijven is eigenlijk ook direct de oplossing voor droog haar. Door je haar te voeden wordt het minder droog. Een leuke bijkomstigheid is daarbij dat je haar ook nog eens prachtig gaat glanzen van het gebruik van voedende producten.

Let op met kammen

Het kammen van je haar is een wrijving tussen twee materialen en wrijving zorgt dus voor statisch haar. Door je haar dus te kammen of te borstelen, zal je haar makkelijker statisch worden. Er bestaan wel een hoop borstels die het ontstaan van statisch haar kunnen voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld een borstel van nylon of varkenshaar in plaats van borstels van plastic of metaal.

Haarlak werkt 

Haarlak helpt enorm goed tegen het voorkomen van statisch haar. Spray wat haarlak op je kam of borstel en je zult zien dat je haar veel minder statisch wordt. Nog een handige tip: spuit wat haarlak aan de binnenkant van je muts, als je je muts dan afdoet, wordt de kans een stuk kleiner dat je haar recht overeind gaat staan.

Wil je op de hoogte blijven? Word lid van onze mailinglijst:
Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.