Bekend van Ook te vinden op
9.2/10
10% KORTING!
Hoe wordt de prijs van hairextensions bepaald?

Wanneer je op zoek bent naar hairextensions, is het natuurlijk belangrijk om te vergelijken. Want welke extensions wil je? Ga je voor tijdelijke extensions zoals clip-in extensions of wire extensions of toch voor een permanente optie zoals weave, tape of keratine-wax extensions? Wanneer je die keuze gemaakt hebt, ga je natuurlijk naar de prijs kijken. De ene extensions zijn weer een stuk goedkoper dan de andere. Is het slim om voor de goedkoopste soort te gaan, of doet dat af aan de kwaliteit? Hoe wordt de prijs van hairextensions eigenlijk bepaald? Wij leggen het je uit in deze blog.

Materiaal, techniek en het merk extensions

De prijs van hairextensions wordt in principe opgebouwd zoals bij veel producten het geval is. De totaalprijs bestaat uiteindelijk uit het materiaal, de techniek en het merk. Deze onderdelen bevatten natuurlijk weer veel meer kleine onderdelen, die mede ook de kwaliteit van de extensions bepalen. Het materiaal is bij hairextensions daarin eigenlijk het belangrijkst.

Het materiaal: soort, lengte, volume en patroon

Op het gebied van materiaal zijn er heel veel factoren die mede de prijs van hairextensions bepalen. Allereerst is er natuurlijk het soort hairextensions. Over het algemeen kun je daarin kiezen tussen human hair extensions en synthetische extensions. Over het algemeen zijn synthetische extensions wat goedkoper dan human hair extensions, maar dat zie je ook terug in de kwaliteit.  

Daarnaast is de lengte natuurlijk van belang. Hoe langer de extensions, hoe duurder ze worden. Dit is zeker het geval bij human hair extensions, gezien deze extensions dus van echte mensen afkomen en het natuurlijk ook langer duurt om het haar te groeien en daarnaast ook goed te verzorgen, want natuurlijk niet al het afgeknipte haar is geschikt om extensions van te maken.

Ook het volume van het haar weegt mee in de prijs. Wanneer je niet alleen langer haar wil maar ook voller haar, heb je vollere bundels met haar nodig. Vollere bundels betekent meer haar, en dus een hogere prijs. Daarnaast weegt het patroon ook mee. Kies je voor geheel steile extensions, grote krullen of kleine krullen? Hoe meer de extensions bewerkt moeten worden, des te duurder ze natuurlijk worden.  

De techniek: Remy hair of niet

Dan is de techniek belangrijk. Hier wordt vooral mee bedoeld of het Remy hair betreft of niet. Remy hair is haar in de beste kwaliteit. Het haar is hierbij nooit blootgesteld aan chemische behandelingen en is niet beschadigd. Alle haarschubben staan dan ook dezelfde kant op, waardoor het er mooi uitziet en niet gaat klitten of pluizen. In Remy hair zit daarnaast ook verschil. Zo kun je kiezen voor A1 Remy hair wat minder is van kwaliteit, ongeveer 2 à 3 maanden meegaat en dus ook goedkoper is dan A5 Remy hair, wat de beste kwaliteit is en met de juiste verzorging zeker 1 à 2 jaar meegaat.

Verschil_remy_en_non_remy_haar

Het merk: kwaliteit naar de eigen standaard

Zoals bij ieder product het geval is, speelt het merk ook een grote rol in de prijs van het product. Dat is bij extensions natuurlijk ook zo. Kies je voor een gerenommeerd merk dat altijd werkt met Remy hair en je de beste kwaliteit biedt, zoals Balmain Hair, Bighair Extensions of  of Euro So.Cap, dan betaal je natuurlijk wat meer maar weet je wel zeker dat je extensions van de beste kwaliteit hebt en dat ze bij goede verzorging erg lang mee gaan.

Prijs_bepaling_hairextensions

Wil je op de hoogte blijven? Word lid van onze mailinglijst:
Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.