Bekend van Ook te vinden op
9.2/10
10% KORTING!
Het verschil tussen human hair extensions en synthetische extensions

Iedereen weet natuurlijk wat het verschil is tussen human hair extensions en synthetische extensions. Human hair extensions zijn gemaakt van echt haar, synthetische extensions zijn gemaakt van kunststof. Maar waar merk je dat verschil eigenlijk aan en hoe kun je human hair of synthetische extensions dus herkennen? Wij leggen het je graag uit.

Synthetische extensions: gemaakt van kunststof vezels

Allereerst zien synthetische extensions, doordat ze gemaakt zijn van kunststof vezels, er altijd minder echt uit dan human hair extensions. Het is dan ook te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren en soorten. Het is niet mogelijk om de synthetische extensions met hitte te krullen of te stijlen, deze extensions zullen dan namelijk smelten. Ook is het niet mogelijk om deze haren te verven. Wanneer je niet op zoek bent naar een permanente haarverlenging en dit ook niet veel vaker dan een paar keer per maand wil gebruiken, kun je prima kiezen voor deze extensions. Wanneer je voor een meer natuurgetrouwe look gaat en de extensions vaker wil dragen, raden we aan om voor human hair extensions te kiezen. Synthetische extensions zijn tegenwoordig overal te koop, maar ook hier zit kwaliteitsverschil in.

Human hair extensions: voor een natuurlijke look

Wil je langer profiteren van je haarverlenging of volume en ga je voor een natuurlijke look, dan kies je natuurlijk voor human hair extensions. Wanneer je kiest voor een kleur die zeer dicht bij de kleur van je eigen haar ligt, zal niemand zien dat het jouw echte haar is! Dat is natuurlijk waar je voor gaat. Human hair extensions kunnen, in tegenstelling tot synthetische extensions, wel gestijld of gekruld worden met hitte. Ook kunnen ze geverfd worden. Het is wel belangrijk dat je dit niet te vaak doet en dat je de extensions net zo goed verzorgt als je eigen haar, dan gaan ze het langste mee. Human hair extensions kunnen ook nog onderverdeeld worden in Remy hair, Non-Remy hair en Virgin hair.

  • Bij Remy hair staan alle haarschubben in één richting. Hierdoor liggen de haarschubben dezelfde kant op als je eigen haar en worden klitten voorkomen. Remy hair is lichtelijk met chemicaliën bewerkt en is vaak wat duurder dan Non-Remy hair.
  • Bij Non-Remy hair liggen de haarschubben niet in één richting. Om dit te compenseren wordt het haar zwaar bewerkt met chemicaliën waarmee de buitenste laag van het haar verwijderd wordt. Daarna wordt het haar in siliconen gedoopt, zodat het weer glanst. Deze laag zal na vaak wassen weer slijten, waardoor de glans verloren gaat.
  • Bij Virgin hair liggen de haarschubben ook in één richting. Dit is niet behandeld met chemicaliën en is nooit eerder geverfd of gebleekt. Het is altijd afkomstig van één donor en daardoor is een haarbundel ook nooit meer dan 115 gram. Wanneer dit wel zo is, zitten er waarschijnlijk andere haren of synthetische haren in verwerkt.

verschil-tussen-human-hair-synthetische-extensions

Let goed op waar je je extensions koopt!

Allereerst kun je met een gerust hart je extensions bij ons kopen. Onze human hair extensions zijn van Remy hair en ook onze synthetische extensions zijn van uitstekende kwaliteit. Winkels die beweren dat ze human Remy hair extensions verkopen voor een zeer goedkope prijs, hebben er waarschijnlijk ook synthetische haren in verwerkt. Bij Hairextensions Voordeel ben je altijd verzekerd van uitstekende kwaliteit extensions!

Wil je op de hoogte blijven? Word lid van onze mailinglijst:
Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.