Bekend van Ook te vinden op
9.2/10
10% KORTING!
De meest feestelijke opgestoken kapsels voor de feestdagen

Of je nu een casual kerstfeestje hebt met je familie of een een fancy office party; een opgestoken kapsel kan altijd. Opgestoken hoeft namelijk niet altijd supernetjes te zijn, je kunt ook kiezen voor een half opgestoken coupe of een stoere messy bun. Je kunt er alle kanten mee op en met deze voorbeelden steel jij dit jaar de show!

Algemene tips voor het opsteken van je haar

Allereerst hebben we wat tips voor je die je gaan helpen bij het creëren van een prachtig opgestoken kapsel. Deze tips werken altijd, of je nu gaat voor een fancy of casual updo.

 • Natuurlijk is het mooiste, altijd. Ook wanneer het gaat om opgestoken haar. Natuurlijk moet je wat haarlak gebruiken om de boel vast te zetten en te houden, maar houd je een beetje in. Teveel haarlak geef je look vaak een onnatuurlijke finish, en dat wil je niet! Let er ook op dat je je haar niet te strak opsteekt want het is vaak een stuk mooier wanneer je haar wat losser valt.
 • Zorg ervoor dat je genoeg schuifspeldjes klaar hebt liggen, want je haar opsteken zonder schuifspeldjes is niet te doen! Deze zijn natuurlijk heel handig. Kies wel altijd voor schuifspeldjes in dezelfde kleur als je haarkleur, zodat ze zo min mogelijk opvallen.
 • Begin nooit met het opsteken van je haar als je het net gewassen hebt en het dus nog nat is! Zeker niet wanneer je lang en dik haar hebt. Dit maakt het haar namelijk nog zwaarder, wat ervoor zorgt dat het minder goed blijft zitten.
 • Heb je juist minder lang of dun haar? Dan kun je je haar wat meer lengte en volume geven door te kiezen voor tijdelijke hairextensions zoals wire extensions of clip in extensions!

Classic updo: de Grace Kelly rol

Heb je een wat formeler kerstfeestje op de planning staan, dan mag je haar er natuurlijk ook wat strakker uitzien. Je kunt veel indruk maken met een strakke, classic updo zoals de Grace Kelly rol! We leggen je uit hoe je deze maakt.

 1. Toupeer je haar. Alles! Zorg er dus voor dat je je haar niet net gestijld hebt, want dan blijft alles ook een stuk minder goed zitten. Door je haar te touperen, blijft je updo beter zitten en zakt het minder snel uit. Begin altijd bovenop met touperen.
 2. Kam je haar dan voorzichtig naar achteren, maar zet geen kracht. Het gaat erom dat je haar naar achteren zit, maar dat het natuurlijk nog wel getoupeerd is.Creëer een bolling bovenop je hoofd en zet deze vast met schuifspeldjes en wat haarlak.
 3. Dan pak je je hele haar als staart vast en zet je je duim achter je staart.
 4. Duw je duim in de knot en draai je haar met je andere hand in de rol.
 5. Ook dit zet je vast met schuifspeldjes en haarlak.
 6. Voor de feestdagen kun je de naad van de rol ook nog versieren met mooie haardecoratie, zoals sterren of parels!

Casual updo: de lage messy bun

Wanneer je er wel netjes uit wil zien, maar het gerust wat meer casual mag, dan kies je natuurlijk voor de lage messy bun. Hierbij mag je haar lekker losjes zitten. De stoere maar toch classy lage messy bun maak je zo:

 1. Verdeel je haar in twee lagen. De bovenste laag zet je vast en leg je aan de andere kant, zodat deze niet in de weg zit bij het maken van de knot. Met de onderste laag maak je de knot. Het is het beste als de onderste laag ongeveer driekwart van het haar is, en de bovenste laag dus een kwart.
 2. Toupeer de onderste laag van je haar haar zodat het beter blijft zitten en het meer volume heeft. Heb je al genoeg volume van jezelf, dan is dat natuurlijk niet nodig, maar kun je je haar wel deels touperen, vooral in de puntjes. Ook kun je ervoor kiezen om een beach spray te gebruiken, die je haar wat stugger maakt.
 3. Maak van de onderste laag een knot, onderaan en een beetje schuin van je hoofd; net aan de zijkant van de helft van je hoofd.
 4. Dan maak je de bovenste laag van je haar los. Dit verdeel je in twee delen. Het linkerdeel draai je rechts om de knot heen en het rechterdeel draai je links om de knot heen.
 5. Zet dit alles goed vast met schuifspeldjes en haarlak.
 6. Je kan hierbij zelf kijken wat je het mooist vindt; alle haren in je knot of toch wat losse plukken?

Wil je op de hoogte blijven? Word lid van onze mailinglijst:
Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.