Bekend van Ook te vinden op

158 klanten geven ons gemiddeld een 8.8 op Kiyoh
10% KORTING!
De gouden tips voor de verzorging van alle soorten hairextensions

Als je hairextensions hebt, dan is de verzorging hiervan erg belangrijk. Zo blijven ze zo lang mogelijk goed zitten en blijft je haar er stralend uitzien. Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk van haar hairextensions kunnen genieten. Er zijn veel verschillende soorten hairextensions, die natuurlijk ook op andere manieren verzorgd moeten worden. We behandelen de soorten die het meest voorkomen, en de verzorging ervan.

Clip-in extensions verzorgen: de beste manier

Clip-in extensions zijn er natuurlijk voor tijdelijk gebruik. Heb je een belangrijke dag en wil je eens rondlopen met een volle bos haar, maar ga je liever niet voor een permanente oplossing? Dan zijn clip-in hair extensions een goede oplossing. Kies wel voor extensions van kwaliteit. Er is daarnaast ook veel keuze uit verschillende kleuren en merken. Hoewel dit soort extensions natuurlijk tijdelijk is, wil je ze alsnog wel zo lang mogelijk mooi houden.

Enkele gouden tips voor de verzorging van je clip-in extensions:

  • Ga niet met clip-ins in slapen. Ze gaan dan pluizen en klitten, en dat wil je natuurlijk niet hebben.
  • Je extensions kun je gewoon tegelijk met je haar wassen met een goede shampoo en conditioner.
  • Laat de hairextensions vervolgens plat drogen op een handdoek, wrijf er zeker niet te ruw met je handdoek overheen.
  • Voorkom roesting van de speldjes door deze droog te föhnen na het douchen.
  • Bewaar de extensions, als deze schoon en droog zijn, in het originele zakje waarin deze oorspronkelijk zaten.

Verzorging is belangrijk, omdat je zo de extensions nog vaker kunt gebruiken!

Enkele producten uit ons assortiment:

Bighair Clip-in extension brown 7p bighair clip-in hairextensions bruin

bighair clip-in hairextensions blond

De verzorging van weft extensions

Weft extensions, ook wel weaves of weave extensions genoemd, worden op je hoofd vastgezet door middel van een vlechtje. Soms wordt er ook met microrings gewerkt, om de schade te beperken. Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten als je weaves hebt, is dat je nooit met nat haar moet gaan slapen. Het is dus niet verstandig om voor het slapen te gaan douchen. Een zijden kussensloop kan helpen om je haar mooi te houden, het zorgt ervoor dat alle verzorgingsproducten goed in je haar blijven. Na het sporten of zwemmen is het erg belangrijk om je haar te wassen. Zout en chloor zorgen ervoor dat de weaves gaan klitten en hun glans verliezen, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Na ongeveer zes tot acht weken is het aan te raden om weer terug naar de kapper te gaan om de extensions weer omhoog te laten plaatsen.

De verzorging van keratine-wax extensions

Als je kiest voor keratine-wax extensions, dan worden de extensions met keratine-wax met en warmtetang aan je eigen haar vast gemaakt. Dit is vooral een ideale oplossing als je meer volume in je haar wil. Ze blijven ook erg lang zitten, gemiddeld zo’n vier maanden. Maar, dan wil je natuurlijk wel dat ze gedurende deze vier maanden ook mooi blijven. Om daarvoor te zorgen, is het goed borstelen van je haar erg belangrijk. Houd tijdens het wassen altijd je hoofd omhoog, zodat het water vanaf je kruin naar beneden valt. Wil je graag conditioner gebruiken, doe dit dan alleen op de lengte van je haar en niet op je hoofdhuid en de waxjes. Borstel je haar niet als het nat is, maar haal het met je vingers bijvoorbeeld uit elkaar. Wrijf je haar niet droog, maar dep het droog.

Hoe verzorg ik tape extensions?

Tape extensions zijn haarstukken die met tape aan de haaraanzet van je eigen haar bevestigd worden. Vervolgens wordt de tape met een stijltang aangedrukt. Ze blijven ongeveer vier weken goed zitten, mits je ze natuurlijk op de juiste manier verzorgt.

  • Breng geen conditioner of andere verzorgingsproducten aan op de tape van je extensions. Dit kan ervoor zorgen dat ze eerder loslaten.
  • Verzorg wel de punten van je haar met een conditioner.
  • We raden af om direct na het wassen het haar uit te kammen of te borstelen. Wacht hiermee tot het haar droog is!

Zo haal je het meeste uit je tape extensions en blijven deze langer natuurlijk.

Een selectie van onze tape extensions:

balmain easy-length-tape-extensions-human-hair-champagne-55-cm  bighair tape extensions 1B zwart/bruin

 

Over het algemeen kost het dus wat meer tijd om je extensions te verzorgen dan om je eigen haar te verzorgen. Het is slim om de beste producten te gebruiken. Hoe beter je ze verzorgt, hoe langer je hair extensions mooi blijven! Het is belangrijk dat de aanhechting van de extensions niet te veel beïnvloed wordt en dat je niet te ruw met je haar omgaat: wees voorzichtig! Verder geldt; wat voor je natuurlijke haren goed is, is vaak ook goed voor je extensions. Het tegenovergestelde is dus ook waar; wat niet goed is voor je eigen haar, is ook niet goed voor je hairextensions.

Wil je op de hoogte blijven? Word lid van onze mailinglijst:
Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.